Sprawna obsługa zamówień telefonicznychS4H Call Center

S4H Call Center
S4H POS

Czym jest moduł Call Center?

W dzisiejszych czasach sprawna obsługa klienta w restauracji nie ogranicza się wyłącznie do jego obsługi w lokalu. Coraz więcej rozwiązań umożliwia składanie zamówień na wynos przez stronę www, lecz ciągle najbardziej popularnym sposobem jest zamawianie telefoniczne. Nasz program call center dla restauracji będący modułem oprogramowania POS dla restauracji jest nieocenionym pomocnikiem w przyjmowaniu zamówień telefonicznych. Dzięki niemu proces przyjmowania zamówienia jest znacznie skrócony, a możliwa ilość błędów popełnionych przez operatora zminimalizowana.

  1. Przyjęcie telefoniczne zgłoszenia (otwiera się okno dostawy na wynos lub operator otwiera ręcznie rachunek „na wynos z dostawą” )
  2. Operator wpisuje dane klienta do systemu lub wybiera już istniejącego klienta.
  3. Program przechodzi do okna przyjęcia zamówienia, a operator bonuje zamówienie.
  4. Po wpisaniu zamówienia operator przechodzi do ekranu form płatności, na którym są posortowane formy płatności wskazujące na poszczególne lokale. W sortowaniu uwzględniono odległości danego lokalu od obszaru, z którego pochodzi zamówienie (od najbliszego do najdalszego lokalu).
  5. Operator wybiera proponowaną przez program formę płatności z nazwą lokalu lub wybiera inną formę płatności (inny lokal) Rysunek 1.
  6. Po zamknięciu rachunku całe zamówienie zostaje przetransferowane do wybranego lokalu.
  7. Przetransferowane zamówienie wpada do lokalu jako „odłożony rachunek”. Operator w lokalu  loguje się do programu, przechodzi do ekranu otwartych rachunków,  „podnosi rachunek” i go „przejmuje”.  Następnie operator przechodzi do ekranu zamknięcia rachunku, wybiera płatność, kończy zamówienie i następuje automatyczny wydruk rachunku i zamówienia.
  8. Transferowane zamówienie jest zapisane w bazach centrali i lokalu docelowego. W centrali rachunek będzie uwzględniony na raporcie utargów w formie płatności „Lokal x”, a w lokalu do którego zostało przetransferowane i przygotowane zamówienie, jako forma płatności kończąca rachunek (np. gotówka, karta kredytowa).