Dzięki zastosowaniu rozwiązania S4H SORTING uzyskasz szczegółowy i realny monitoring kosztów wyrzucanej żywności.
Wdrożenie S4H SORTING sprawi, że:
- regularne zbieranie danych, czyli ważenie odpadków i wprowadzenie uzyskanych danych do systemu, zwiększysz zaangażowanie Twoich pracowników,
- na podstawie uzyskanych raportów zweryfikujesz menu, receptury oraz jakość wykorzystywanych w nich produktów, zmniejszysz ilość niepotrzebnych zakupów, ograniczysz wydatki,
- zaczniesz planować zakupy pod względem ilościowym i jakościowym, dowiesz się, czy zamówione produkty faktycznie można przechowywać wg długości podanej przez producenta lub dostawcę, w magazynach przestaną zalegać okazyjnie zakupione towary, które ostatecznie trafiają do kosza,
- dzięki ograniczeniu ilość wyrzucanego jedzenia ograniczysz ślad węglowy Twojej firmy.
Najważniejszym wyróżnikiem modułu jest jego elastyczność i prosta obsługa, które umożliwiają:
- analiza działań, które doprowadziły do generowania konkretnych odpadów,
- redukcja kosztów związanych z odpadami (transport, emisja CO2),
- dowolność definiowania źródła odpadów (np. obiadokolacja, magazyn, bufet śniadaniowy) oraz asortymentu w menu (np. zapiekanki, pieczywo, zupy),
- szeroka możliwość konfiguracji składowych oraz wyglądu wykresów graficznych,
- proste generowanie raportów dla personelu,
- raportowanie 100% odpadów: w miarę gromadzenia danych wzrasta dokładność raportów oraz skuteczność działań,
- prosty w obsłudze dzięki przyjaznemu interfejsowi,
- zwiększenie świadomości pracowników na temat ilości wyrzucanego jedzenia.
Klienci, który zakupili ten program zainteresowani byli również: